Tilmeld RSS feed
Send os en mail for spørgsmål og lignende

MD Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev og få rabat og tilbud på varer i særklasse før alle andre:

Frameld nyhedsbrevet - klik her

Bongotrommer

Vi har tilbud på bongotrommer, se vores udvalg i butikken eller her på webshoppen

Gibraltar

Gibraltar hulskærer til frontskindet. Nemt og hurtig. Du kan lave hullet i forskellige størrelser fra 2" til 10" i diameter. Læs mere her

Stemmenøgle

Vi har et bredt udvalg af stemmenøgler. Der er mange meninger om hvordan en stemmenøgle skal være. Se udvalget her

Shaw

Skal du have dæmpet trommerne, så fås der komplette sæt til hele trommesættet. Se dem her

Modern Drums interview med Chili John

cihli-john

Interview med Chili John

Fra Heartbeat nr. 2

Af Mads Pinholt

Han kan ikke selv spille.

”Jeg erkendte tidligt, at du enten skal have talent eller øve meget for at bliver musiker - talentet har jeg ikke, og jeg er for doven til at øve”.

Alligevel er den selvlærte rock-kok, Chili John, i den grad blevet noget ved musikken. Tidligere i sit 53 årige liv har han været både booker, roadie og koncertarrangør. Men det er ved at røre i chiligryden, at han for alvor er blevet en person, mange i musikbranchen er på fornavn med.

Elton John , Bob Dylan, Van Morrison, Ray Charles, Huey Lewis & The News, London Philharmonic Orchestra, Beach Boys, Björk, David Lee Roth, Thomas Helmig, Gnags, TV2, Henning Stærk, Allan Olsen, Johnny Madsen, Poul Krebs, Lis Sørensen, Michael Learns to Rock, Lars Lilholt, Aqua og D-A-D. Ja, listen er alen lang, og alle har de fået mad fra Chili Johns mobile køkken under pladeindspilninger, på koncertturneer eller andet.

Det er ikke kun musikerne, som har brug for føde før og efter en optræden. Også alle arbejdsbierne bag scenen har brug for brændstof, og de har en særlig plads i Chili Johns hjerte.

”Jeg er jo selv en af dem. Jeg er ikke kunstneren, men har i stedet en opgave. Cateren er der, når det starter, og han er der, når det slutter. Musikerne kommer til lydprøven, men de andre er der døgnet rundt og får alt til at klappe. Det er dem, jeg møder hele tiden, så dem skal man også sørge godt for”.

Ved rigtig store arrangementer som H.C. Andersen-showet i Parken sidste år er der op mod 25 folk i sving i køkkenet, og så står Chili John mest for det overordnede. Men chili-chokoladesovsen skal han altid selv røre sammen.

”Den har jeg patent på. Den er min signatur”.

Feberen blev slået ned af stærk suppe

”Alle musikere kan lide krydret mad med substans i. Men det overordnede tema er, at det skal være sund og let catering. Nærende og letfordøjelig mad. Uden ordentlig føde kan de ikke arbejde – og særligt for trommeslagerne er det jo vigtigt”.

En gang imellem kan kokken også hjælpe på andet end sult.

”Når sygdomme florerer, er krydret mad og urter godt. Jeg kan huske en D-A-D-tour, hvor den ene efter den anden fik influenza. Så lavede jeg en suppe med masser af hvidløg, ingefær og chili. De fik en portion, inden de skulle på og en igen i pausen. Den var med til, at de fik svedt igennem og fik slået feberen ned”.

Også den gamle Gasolin trommeslager, Søren Berlev, (se interview her) har han spist af.

”Ja, han er en glad fyr, og vi kommer fint ud af det sammen, selv om han jo spiller med en af konkurrenterne…” (Den skallede kok er bassist i boogierock-trioen, The Midnight Blues, red.)

”Første gang jeg mødte Søren Berlev var, da jeg arrangerede en Gasolin-koncert på Varde Gymnasium. Det må have været i 1974, og de var rigtig store dengang. Jeg kan huske, der var snak om, at Franz Beckerlee lige havde købt en minimoog (tidlig synthesizer, red.). Den kostede fandeme 15.000 kroner dengang, og de fik 3.500 kroner i honorar for den aften. Så der skulle altså spilles nogle koncerter, før den var betalt”.

Fru Rasmussen’s certificerede ISO 9000 Frikadellestandard til 6 pers.

Er der noget danskere kan blive enige og uenige om på en gang, så er det påstanden om: “Min mor laver verdens bedste frikadeller”. Nu er det jo bare sådan, at efter min smag er det lige min mors deller, der er bedst.

Som 78 årig accepterede hun at lave deller til de 27 musikere og teknikere, der var med på D-A-D’s Simpaticotur, da den nåede Esbjerg. Sidste år afslog huntjansen, så jeg måtte selv prøve, det bedste jeg kunne. Nu er det jo sådan, at min mors frikadelleopskrift er suverænt den bedste, og derfor synes jeg godt den kunne fortjene at få en ISO certificering som europæisk basis farsblanding.Med ganske få tilføjelser af krydderier og lidt extra tilbehør er der rigevariationsmuligheder.

1 kg god kalve- og flæskefars
2 meget finthakkede løg
2 æg
100 g hvedemel
1 sjat mælk
salt og peber
margarine til stegning

  1. Rør farsen med løg, æg, mel, salt og peber. Gør den lind (sådan lidt blød), men ikke sjasket.
  2. Lad den rørte fars stå og hvile et par timer i køleskab inden stegning.
  3. På en god pande over god varme kommes margarinen, og den får lov til at bruse af.Frikadellefarsen formes i hånden med hjælp af en varm margarinedyppet ske sådan ca. som små hønseæg. Frikadellerne steges stille og roligt brune (ikke sorte) på 3 sider.

Mit favorit tilbehør til deller er kartoffelmos, rødbeder og et glas uha! mælk.

Her er nogle variationsmuligheder med samme basis ISO 9000 fars:

#1. Græske Deller

Bland smuldret fetaost + lidt finthakket hvidløg i farsen og krydr extra med merian. Tilbehør: ovnstegte kartoffelbåde og tzatiki.

#2. Boller i Curry

Den indiske variation med finthakket ingefær og hvidløg i farsen. Dellerne steges. Hertil en stærk karrysovs og basmati ris.

#3. Boller i Karry

Frikadellefarsen formes som kugler og dumpes i kogende letsaltet vand. Når de stiger op til overfladen, er de færdige til at blive overført i en opbagt karrysovs kun krydret med salt, peber og karry fra krydderihylden. Serveres med almindelig parboiled ris.

#4. Iberiske Deller med Baskisk Salsa

Farsen krydres ekstra med knust chili, stødt spidskommen, hvidløgspulver og oregano. I en gryde sauteres et finthakket løg, 2 fed finthakket hvidløg. En dåse hakkede tomater med chili kommes i. Smages til med salt, peber, chili og oregano.

#5. Ungarske Frikadeller

1 spiseskefuld god paprika og 3 fed finthakket hvidløg kommes i farsen. Her serveret med ungarsk røgosterulle.

#6. Forloren hare

Formes som farsbrød, belægges (barderes) med bacon og bages en lille time ved 180 grader. Serveres med kartofler og brun opbagt sovs med ribsgelé.

#7. Karbonader

Hakkebøfform farsen. Vend dem i æg og rasp og steg dem gyldne. Serveres med flødestuvede ærter og gulerødder + groft rugbrød i humpler.

Tilbage til oversigt