Tilmeld RSS feed
Send os en mail for spørgsmål og lignende

MD Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev og få rabat og tilbud på varer i særklasse før alle andre:

Frameld nyhedsbrevet - klik her

Bongotrommer

Vi har tilbud på bongotrommer, se vores udvalg i butikken eller her på webshoppen

Gibraltar

Gibraltar hulskærer til frontskindet. Nemt og hurtig. Du kan lave hullet i forskellige størrelser fra 2" til 10" i diameter. Læs mere her

Stemmenøgle

Vi har et bredt udvalg af stemmenøgler. Der er mange meninger om hvordan en stemmenøgle skal være. Se udvalget her

Shaw

Skal du have dæmpet trommerne, så fås der komplette sæt til hele trommesættet. Se dem her

Modern Drums interview med Kresten Osgood

Kresten-Osgood

Kresten Osgood

Fra Heartbeat nr. 4

Af Mads Pinholt

Programmet starter med, at Kresten Osgood sidder oppe på et podium bag sine trommer. Egentligt er der vel ikke noget særligt usædvanligt ved det, men mens han arbejder sig igennem en solo, bliver han og de gennemsigtige trommer skubbet rundt i studiet af nogle børn. Tv-programmet Øreflip minder hverken om andre børne- eller musikprogrammer.

Det ville da også være underligt, når det nu er Kresten Osgood, som leder slagets gang gennem de foreløbigt 20 udsendelser, der er planlagt. Som barn af dansk-amerikanske forældre kom han til verden i Lemvig i 1976. Han begyndte
tidligt at spille trommer og klaver og cd-debuterede på eget selskab med gruppen ‘-og hvad er klokken?’ i 1999.

Siden har han udvist en enorm appetit på alt fra blues, jazz, funk,
hip-hop og techno til fri improvisationsmusik, og for tiden spiller han blandt andet med Hugo Rasmussen Allstarz, Tys Tys og fætteren og pianisten Søren Kjærgaard i gruppen Ikscheltaschel.

Og nu laver han så tv. Måske ikke overraskende - og så alligevel.

“Jeg var ikke gået ind i hvilket som helst tvjob, men det her program er simpelthen skræddersyet til mig,” proklamerer han over mobiltelefonen en kold februar eftermiddag.

Han har lige et hul i sin undervisning ved den årlige stævneuge på musikkonservatoriet i Århus, og musikken dunker overalt inden døre,
så Kresten Osgood er gået udenfor for at få ørenlyd.

Fyr den af på et nyt instrument

“Kort fortalt er Øreflip en konkurrence for nogle inviterede musikskolebørn“, fortæller han.

“De trækker et nummer, som er noget, de ret sikkert kender med folk som BliGlad, Anna David og Marc Johnson. Så samler de et instrument op, de ikke normalt spiller på og går i gang med at spille til nummeret. Det gælder
bare om at fyre den af og turde dumme sig. Og opdage, at der kan komme masser af god musik ud af netop det”.

Oprindeligt var det en producer, som fik ideen til Øreflip. Men det kneb med at finde den rigtige studievært, og pludselig dukkede navnet Kresten Osgood op.

“Jeg tror, jeg fik jobbet, fordi jeg er dybt seriøs omkring min musik, men samtidig også kan og vil lege. Og det er jo det, programmet her handler om: At lege med instrumenterne - at stå med en saxofon og opdage, hvad der sker, når man puster i den og trykker på knapperne. Selv om man ikke kan på forhånd. Og det synes jeg er meget relevant for den proces, jeg selv er i. Jeg er stor tilhænger af musikalsk frihed og kan enormt godt lide lyden af, at nogen spiller noget uden at have færdigheden - at de kæmper med instrumentet. Når børnene i Øreflip spiller til sidst i programmet, lyder det som det hippeste avantgardeorkester”.

Specialbyggede trommer

Kresten Osgood er meget bevidst om, at programmet skal være mere funky end fodformet, og han fandt hurtigt ud af, at et gennemsigtigt trommesæt og grønne bækkener var et must.

“Så jeg ringede til Søren fra Modern Drums. Han er lidt mere crazy end andre forhandlere af trommer og har tidligere hjulpet mig med trommer betrukket med læderskind og et sæt med blod indeni kedlerne. Vi endte med et sæt Drum Limousine med 20” stortromme, 14 og 16” tommer, en 14” lilletromme og to Sweetspot bækkener. Et rigtigt godt sæt”.

Inde på konservatoriet i Århus venter 15 studerende på, at de sammen med Kresten Osgood skal få noget spændende ud af at røre Tina Turners Private Dancer, Ornette Coleman og digtoplæsning sammen i en stor gryde.

Men før vi hilser af, når Kresten Osgood lige at fortælle om en oplevelse med en 12 årig dreng fra Øreflip, han sent vil glemme.

“Han hedder Yusef og spiller saxofon. Da jeg interviewede ham i starten af programmet og spurgte til hans interesser, sagde han: Jeg kan godt lide jazz,  specielt Charlie Parker.

Jeg mener: Han er 12 år og vild med Charlie Parker!

Så sagde jeg: Ved du godt, at du hedder det samme som en af mine helte: Yusef Lateef?

Ja, ja svarede han så. Han er cool.

Jeg fik tårer i øjnene og fik bare lyst til at adoptere ham!”

Øreflip bliver sendt på DR1 hver fredag klokken 17.00 med planlagt
start 16. marts. Programmet er en efterfølger til DR-succesen Amigo og  henvender sig særligt til de 11-14 årige.

Tilbage til oversigt