Tilmeld RSS feed
Send os en mail for spørgsmål og lignende

MD Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev og få rabat og tilbud på varer i særklasse før alle andre:

Frameld nyhedsbrevet - klik her

Bongotrommer

Vi har tilbud på bongotrommer, se vores udvalg i butikken eller her på webshoppen

Gibraltar

Gibraltar hulskærer til frontskindet. Nemt og hurtig. Du kan lave hullet i forskellige størrelser fra 2" til 10" i diameter. Læs mere her

Stemmenøgle

Vi har et bredt udvalg af stemmenøgler. Der er mange meninger om hvordan en stemmenøgle skal være. Se udvalget her

Shaw

Skal du have dæmpet trommerne, så fås der komplette sæt til hele trommesættet. Se dem her

Eksklusivt interview med Lars Ulrich

Lars-Ulrich

Foto: Søren Nørris Christensen

Interview med Lars Ulrich fra Metallica

Fra Heartbeat nr. 9

Af Søren Nørris Christensen og Mads Pinholt

Syv Grammy Awards, to American Music Awards og mere end 100 millioner solgte albums taler for sig selv.

Som trommeslager i det californiske rockband, Metallica, har den 44 årige Lars Ulrich nået noget nær det højeste, man som rocktrommeslager kan nå på denne jord, siden han og sangeren James Hetfield i 1981 dannede den hårdtslående succesmaskine Metallica.

Året inden var Lars Ulrich flyttet til Californien med sine forældre. Faderen Torben Ulrich spillede tennis, og nu skulle sønnike se, om det ikke også var en levevej
for ham. Men den dengang 17 årige Lars kom snart på andre tanker.

“Kim Ross fra Merciful Fate syntes jeg var genial. Han var måske ikke så teknisk, men han havde nogle fede rundgange.”

Rocken trak i ham og resten er, som man siger, historie. Mødet som ligger til  grund for dette interview kom i stand, fordi Lars Ulrich var i Danmark for at promovere Metallica’s nye album og efterfølgende verdensturné.

Top-hemmelig rockmusik

Det er mandag 25. august 2008, tre uger før Metallicas længe ventede 9. studiealbum, ’Death Magnetic’, kommer på gaden. Søren fra Modern Drums og journalister fra tre aviser er inviteret til lytte-session på pladeselskabet Universal Music i København.

Der bliver passet på de nye numre, så ikke engang her - på pladeselskabet - har de ’Death Magnetic’ på cd. Man vil ikke risikere, at det nye album lækkes
og efterfølgende er at finde på nettet, så pladeselskabet har fået koder, så de kan loade sig på en server og afspille de 10 nye numre.

Der er ingen tvivl om, at Metallica har gravet i bagkataloget og ladet sig inspirere  af de ældre albums. Metallica er tilbage ved rødderne. Alle ti numre er mellem syv og ni minutter lange og meget komplekse bl.a. med mange temposkift. Den nye  producer, Rick Rubin, har tidligere arbejdet med en bred vifte af musikere – fra Johnny Cash til Red Hot Chilli Peppers – og har krydret Death Magnetic med en
rå men velproduceret lyd.

Forud for denne lytte-session har Modern Drums haft kontakt til Lars Ulrich for at høre, om han ville interviewes til Heartbeat Magazine.

Lars Ulrich ringede høfligt tilbage og ville gerne give et interview, når indspilningerne til Death Magnetic pladen var overstået. Det er de nu og om aftenen 25. august møder Søren fra Modern Drums Lars Ulrich på Hotel  D’Angleterre i København.

10 børn og bedre kemi

Lars Ulrich kommer ind i suiten efter lige at have talt lidt med sin kone, den danske skuespillerinde Connie Nielsen, og deres lille søn.

”Nå, hvordan går det”, spørger han veloplagt og sætter sig ned.

Jeg har medbragt et par eksemplarer af Heartbeat Magazine for at vise, hvad interviewet skal bruges til. Lars Ulrich tager Heartbeat-udgaven med Søren
Berlev på forsiden og bladrer det igennem. Jeg har også medbragt en gave - en nydesignet D-Hole ring, som Lars Viberg har designet specielt til Metallica. Jeg forklarer, at D-Hole er vores eget mærke og spørger, om Lars Ulrich måske er interesseret i at benytte D-Hole på stortrommeskindet.

Det vil han lige tænke over, og vi går i gang med at snakke om den nye plade.

I er tilbage ved rødderne lyder det til?

”Ja, der er gået nogle år siden sidste plade, og vi følte, at vi ville prøve noget andet”.

Det virker, som om stemningen i bandet er blevet bedre?

”Det er anderledes end før. Vi har det bedre med hinanden i bandet i dag, og vi  kan endda være i samme lokale og bruge vores energi på det her. Vi er jo også blevet ældre og har alle fået andre interesser. Og så har vi jo 10 børn  sammenlagt”.

Der er også kommet en ny producer til…

”Rick Ruben og jeg har været venner i mange år. Faktisk har jeg kendt Rick Ruben længere end vores tidligere producer Bob Rock, og der var ligesom ingen
tvivl om, hvem der skulle producere denne plade. Jeg mener, vi havde ikke en lang liste med producere, da vi bestemte os for at prøve noget nyt”.

Hvordan var det at indspille med Rick Rubin?

”Rick er… hvordan kan jeg sige det… Økologisk kan man måske ikke sige, men  mere Zen-agtig. Rick siger aldrig nej. Han er meget rolig og åben for alle forslag  og skaber god stemning i studiet. Han sendte os dog hjem på et tidspunkt under indspilningerne, hvor han ikke syntes, vi spillede sammen.I spiller ikke sammen. I står og spiller hver for sig, sagde han, og sendte os hjem”.

Hvor lang tid har I brugt på at lave Death Magnetic?

”Vi startede i studiet i april 2007, men så har vi holdt nogle pauser, og vi har været på turné. Sammenlagt vil jeg tro, det har taget det samme tid som tidligere.

Når vi har været i studiet, mødtes vi ved 13-14 tiden om eftermiddagen og indspillede i 3-4 timer. Så holdt vi en pause, hvor vi tog hjem og var sammen
med familien, hvorefter vi mødtes igen om aftenen”.

Hvordan er numrene indspillet?

”Vi lavede nogle live-grundbånd. Alt er indspillet uden click-track. Alle numrene er one-takes, dog er der klippet i dem. Eksempelvis hvis der var et bedre omkvæd i
en anden indspilning, så er det mixet ind”.

Hvad har du brugt af udstyr til indspilningerne?

”Jeg har to 24”Gretsch stortrommer, som jeg har haft i mange år og så TAMA-tommer. En 12” og 13” tom og to 16” gulvtommer. Lilletrommen har TAMA  lavet til mig. Den er lavet i Bellbrass, og den kan virkelig trænge igennem. Bækkenerne er forskellige Zildjian”.

Har du også et studie derhjemme?

”Ja, jeg har et studie med Protools, men det bruger jeg næsten aldrig. Det er kun, når vi har gæster på besøg, og vi så går over og jammer”.

Hvem er dine inspirationskilder?

”Kim Ross fra Mercifull Fate syntes jeg var genial. Han var måske ikke så teknisk, men han havde nogle fede rundgange. Så er der Ian Paich fra Deep Purple og Bill Ward fra Black Sabbath. Clive Burr, den første trommeslager i Iron Maiden, lyttede jeg også meget til. Phil Tailor fra Motorhead og Duncan Scott fra Diamond Head og Phil Rudd fra AC/DC er også nogle af dem, jeg har lyttet meget til”.

Du interesserer dig også for kunst. Samler du på kunstværker?

”Ikke decideret samler, jeg vil mere sige, at det er en form for fordybelse. I sidste uge var jeg på Tate galleriet i London, hvor jeg havde slukket for telefonen og
bare gik der i seks timer. Connie har lært mig, at jeg ikke nødvendigvis behøver at eje kunstværkerne, det er fint nok bare at se på dem”.

Metallicas trommeslager til Drumday i Danmark?

Interviewet skal til at slutte. Jeg havde fået tildelt 25 minutter, men uret viser, at der er gået næsten det dobbelte. Jeg spørger Lars Ulrich, om han kunne
tænke sig at komme til Drumday i februar 2009 og forklarer lidt om showet.

”Det vil jeg gerne, hvis det kan passes ind. Lad os se på det. Vi slutter turnéen i USA i starten af februar og starter i Europa i slutningen af februar. Hvis ikke vi kan lave det denne gang, så laver vi det i 2010”, forsikrer Lars Ulrich.

Fakta om Lars Ulrich:

Lars Ulrich blev født d. 26. december 1963 i Gentofte, Danmark.

Familien boede i Hellerup.

Han er søn af tennis-spilleren og jazz-musikeren Torben Ulrich. Moderen hedder
Lone Ulrich.

Lars flyttede i 1981 til Los Angeles for at blive en professionel tennis-spiller men
det var stikkerne slagene blev slået med. Metallica blev dannet samme år.

Tilbage til oversigt