Tilmeld RSS feed
Send os en mail for spørgsmål og lignende

MD Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev og få rabat og tilbud på varer i særklasse før alle andre:

Frameld nyhedsbrevet - klik her

Bongotrommer

Vi har tilbud på bongotrommer, se vores udvalg i butikken eller her på webshoppen

Gibraltar

Gibraltar hulskærer til frontskindet. Nemt og hurtig. Du kan lave hullet i forskellige størrelser fra 2" til 10" i diameter. Læs mere her

Stemmenøgle

Vi har et bredt udvalg af stemmenøgler. Der er mange meninger om hvordan en stemmenøgle skal være. Se udvalget her

Shaw

Skal du have dæmpet trommerne, så fås der komplette sæt til hele trommesættet. Se dem her

Palle Sørensen interview

palle-sørensen

Palle Sørensen - Saybia

Fra Heartbeat nr. 8

Af Mads Pinholt

For nylig hørte han to koncerter indenfor kort tid. De var meget forskellige, men Palle Sørensen fandt dem gode på hver deres måde. Siger han. Den ene var med Chris Minh Doky, som havde den virtuose trommeslager Keith Carlock (vinder af Modern Drummers vælgerafstemning de sidste 3 år) med sig på scenen. Den anden var med Neil Young. Og det er dén Palle Sørensen snakker mest om. Trods sine 62 år kan den canadisk fødte folk-rocker nemlig stadig begejstre. Og så var der selvfølgelig bandet med Ralph Molina bag trommerne, som hjalp den aldrene hr. Young - iført spraymalet jakkesæt - med at sætte strøm på aftenens 2. sæt.

”Efter at Neil Young havde taget 1. sæt alene, var 2. sæt en rigtig rockkoncert med sørøverflag bag trommerne og masser af rødt lys. Det var sejt – de er  ligeglade med hvad folk tænker og sætter derved meget af det smarte,  strømlignede attitude-ræs, der ellers er i musikbranchen i perspektiv”.

En sigende detalje

Koncerten har gjort et stort indtryk på 33-årige Palle Sørensen. Det er tydeligt – selv over en mobilforbindelse fra hans lejlighed på Amager. Efter koncerten, da de elektriske vibrationer skulle fordøjes, bed Palle Sørensen mærke i noget.

”Da Ralph Molina går fra scenen og har ryggen vendt ud mod publikum, hiver
han lige op i bukserne…”.

Palle Sørensen har lidt svært ved at forklarer hvorfor en sådan på sin vis ganske dagligdags handling skulle være noget særligt. Men han hæftede sig ved den.

”Det handler om lidenskaben for musik og intet andet, og selvom jeg også synes Keith Carlock er en fantastisk trommeslager, så kan jeg bedre identificere mig med ham, der lige hiver op i bukserne, når han går fra scenen. Sådan en koncert som Neil Young og de gamle seje gutter leverede – sådan vil jeg gerne se Saybia, når vi når deres alder”.

Da bomben sprang

Palle Sørensen bruger masser af tid på at tænke over fremtiden. Og nutiden. Da Saybia i 2002 bragede igennem på den danske musikscene, blev hans hobby pludselig en levevej.

”Det var som en bombe, der sprang i hovedet på os. Det år var én lang ’Summer Of Love’, hvor vi spillede for masser af mennesker på steder som Skanderborg Festival og Grøn Scene på Roskilde Festivalen – hvor vi året før havde spillet på campingscenen. Det var fuldstændigt surrealistisk”.

Nu står han efter tredje plade. Mediernes og pladekøbernes bevågenhed har fundet et mere behersket leje, og hvad skal man som trommeslager så bruge livet på?

”De sidste otte år har været lidt som at leve i en boble, hvor vi i orkestret har levet sammen i trygge rammer. Det at melde sig ude i samfundet igen er lidt af et spring, og det er klart den største forandring, der er sket i mit liv i de senere år. Saybia er kommet ud på den anden side af tredje-pladen, tavlen er visket ren og bortset en stribe festivaler til sommer, har jeg en del tid til min disposition, og hvad skal jeg nu med den? Det tænker jeg meget over”.

Fandt tangenterne igen

Har Palle Sørensen så fundet en ny hobby at kaste sig over?

”Jeg købte et fjernstyret fly…. Men det gik i stykker, og det nye jeg har købt hænger ind til videre bare i loftet. Jo, man kan sige, at jeg har fundet en gammel hobby frem igen – min kærlighed til tangenter. Før jeg blev trommeslager spillede jeg keyboards, og nu hvor Saybia har nogle huller i kalenderen, hvor vi ikke turnerer eller indspiller plader, så er jeg begyndt at dyrke et lille sideprojekt. Det er en uforpligtende musikalsk legestue, hvor jeg kan prøve ting af, som måske ikke lige passer til Saybia. Musikken kan man vel bedst betegne som stemningsfuld – med elektroniske elementer - i modsætning til Saybia hvor musikken er mere analog”.

Havearbejde er god karma

Idéerne til stemningerne finder Palle Sørensen bl.a. i en 2.800 kvadratmeter stor have syd for København. Her har Saybia investeret den største del af hyren fra koncerter og pladesalg i et hus, hvor de har deres øvelokale og instrumenter. Men Palle Sørensen tager ikke kun derned for at øve.

”Der ligger en masse havearbejde og venter, og det er god terapi at være i nærkontakt med Moder Jord – slå græsset, grave og klippe grene af træerne”.

Naturen går igen i coveret til Saybias seneste plade ’Eyes On The Highway’ fra 2007. Illustrationerne står Palle Sørensens kæreste Louise for, og bladene herfra går igen på frontskindet på det nye trommesæt, som han begyndte at spille på i slutningen af 2007. Det er et sæt af mærket Drum Limousine i grøn sparkle og  størrelserne 22x14, 13, 15 og 18.

Nye trommer med tynde kedler

”Jeg har i lang tid sværget til vintage-sæt. Mit Ludwig og mit Slingerland har begge været med rundt, men det slider, og til sidst blev jeg lidt øm over dem. Sættet fra Modern Drums fandt jeg efter at have spurgt rundt blandt andre trommeslagere for at finde noget nyt, som havde kvaliteterne ved et vintagesæt. Her blev jeg fra flere sider opfordret til at prøve Drum Limousine trommerne, og de har fungeret mere end glimrende ind til videre. Måske er det noget med, at de har ret tynde kedler – der er i hvert fald mere spræl i dem end andre nye trommer, jeg har prøvet. Kvaliteten ved et gammelt sæt tror jeg er, at træet er blevet rystet til, så sættet har fået personlighed og karakter. Man spiller mere ’sammen med det’ end ’på det’. Det samme gælder bækkener. Jeg kan godt lide klangen af de gamle bækkener, som er blevet slået til.

Mørt og velhængt

Trommerne skal rystes til. Bækkenerne skal også helst over en årrække have følt kærligheden fra kyndige hænder. Og musikere, ja de bliver ifølge Palle Sørensen også ofte bedre med alderen.

”Det Neil Young og hans band gjorde til koncerten, kan man kun med de år, de har på bagen. Engang i fremtiden vil jeg gerne se mig selv som en anden Ralph Molina gå ned fra scenen efter et brag af en koncert – og så lige hive op i bukserne…”

Tilbage til oversigten